... ταξίδια μέσα απο το πορφυρό χρώμα του κρασιού ... ερωτογητέματα ... { keep dreaming } ....

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

{ο πειρατής Summer Dream}...


Μαθαίνω καλούς τρόπους σαν πειρατής γιατί θέλω να μπω στο παλάτι της βασίλισσας και θέλω πρέπει να μεταμορφωθώ σε ευγενή. Κανείς δεν θα ξέρει την ιδιότητα μου αλλά με θεωρούν σαν ένα πλούσιο και άξεστο κτηματία από μιά περιοχή της Αγγλίας. Έχω βρει δάσκαλο που θα με μάθει να γίνω ευγενής, να έχω καλούς τρόπους να με διδάξει το πρωτόκολλο ευγενείας, τον πληρώνω αδρά και μετά το μάθημα καλής συμπεριφοράς πρέπει να μάθω να ξιφομαχώ. Είδες τι κάνω για μια όμορφη βασίλισσα και αυτή άραγε με τη σειρά της θα με προσέξει κερδίζοντας ένα χορό μαζί της? Ίσως χρειαστεί και να ξιφομαχήσω με άλλους ευγενείς προς επίδειξη δύναμης αλλά δεν με νοιάζει. Όχι πως δεν ξέρω από σπαθιά αλλά πρέπει να δείχνω άσχετος από ξίφη προς το παρόν. Μπαίνω στον χώρο εκπαίδευσης που είναι ένα μεγαλοπρεπές σαλόνι που μου έχουν υποδείξει οι δάσκαλοι μου σαν χώρο εκμάθησης. Μου είπαν πως θα με μάθει ο δάσκαλος  να ξιφομαχώ σαν πραγματικός αριστοκράτης. Με περιμένει μια ξανθιά γυναίκα γύρω στα 30. Είναι ψηλή με όμορφες αναλογίες. Είναι ντυμένη αντρικά  με κολλητό μαύρο παντελόνι και άσπρο πουκάμισο. Όμορφη είναι. Μάλλον λάθος θα έκανα. Δεν πρέπει είναι αυτή ο ξιφομάχος μου. Με κοιτάζει και μου λέει.

_ Είστε ο κύριος Σάμμερ φαντάζομαι. Είμαι  η Μάρτζορυ. Δεν μπόρεσε να έρθει ο  πατέρας μου αλλά θα σας εξασκήσω εγώ μόνο για σήμερα. Είμαι πολύ καλά διδαγμένη στο σπαθί. Εκπλήσσεστε?  Ελάτε, μην διστάζετε. Μου είπαν πως είστε άσχετος από ξίφη αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Όμως απορώ πως δεν έχετε ιδέα από σπαθιά. Όλοι λίγο πολύ έχουν δοκιμάσει την τέχνη του σπαθιού και γι’ αυτό απορώ μαζί σας. Εσείς πως και δεν έχετε τέτοιες εμπειρίες? Δεν φοβάστε μη σας επιτεθούν? Τι θα κάνατε σε τέτοιες περιπτώσεις?

Την κοιτάζω στα μάτια. Όμορφη είναι και γαλανομάτα. Και έχει ένα μπούστο η άτιμη άλλο πράγμα λέμε. Απορώ πως δεν έχουν σπάσει τα κουμπιά από το πουκάμισο της με τόση πίεση που δέχονται. Μιλάμε πως θα απολαύσω το μάθημα. Θέλω να έχω τον αέρα απέναντι της και θα παίξω δίπλα της σαν άσχετος στην ξιφομαχία.

_ Χάρηκα για την γνωριμία. Μου είναι δύσκολο να σε εμπιστευτώ. Δεν μου γεμίζεις το μάτι πως μπορείς να με εκπαιδεύσεις. Πιο πολύ μοιάζεις για κυρία παρά πως έχεις εμπειρία από σπαθιά. Όσο για το ερώτημα σου τι κάνω όταν με απειλήσουν με σπαθί έχω ένα ατού. Είμαι πολύ γρήγορος στα πόδια. Γίνομαι αίλουρος και τρέχω πολύ πιο γρήγορα από όλους. Στο θέμα μας όμως. Δείξε μου την τεχνική σου. Που είναι τα σπαθιά? Έχω την περιέργεια να σας πιάσω. Να σας τα πιάσω εννοώ! Τα σπαθιά ήθελα να πω! ( πω πω τι είπα ο ρεμάλης! Σοβαρέψου βρε!. . )

Μάλλον κάνει πως δεν άκουσε και ανοίγει  μια μακρόστενη βαλίτσα. Είναι με βελούδο από μέσα και έχει δυό σπαθιά. Τώρα μάλιστα. Θα παίξουμε. Μου προσφέρει το ένα σπαθί  και μου λέει. .

_ Αυτό το σπαθί θα είναι για  σένα ή προτιμάς το άλλο? Διάλεξε πιο από τα δύο θέλεις κατά την γνώμη σου. Είναι ίδια αλλά με διαφορετική λαβή. Δες πια ταιριάζει καλυτέρα στο χέρι σου. Ζύγισε το και αποφάσισε πιο από αυτά τα δύο ταιριάζει στην παλάμη σου.

_ Εγώ να πιάσω σπαθί? Μα τι λες τώρα? Διάλεξε εσύ για μένα καλυτέρα. Και είναι και λαμπερά τα άτιμα. Κόβουν κιόλας?  Μην πάθω και τίποτα κατά λάθος.

_ Κύριε Σάμμερ μάλλον με δουλεύετε ή μάλλον δεν με εννοήσατε. Πάρτε ένα σπαθί. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Κάντε τις κινήσεις που θα κάνω και εγώ και δεν έχω διάθεση για αστεία. Μαζί μου θα μάθετε ξιφομαχία θέλοντας και μη. Αν δεν μάθετε ίσως να αποχτήστε και μερικές αμυχές. Μαζί μου δεν παίζετε πλέον. Άλλωστε εδώ μέσα δεν μπορείτε να τρέξετε τόσο γρήγορα.

_Ναι ε? Όλα επιτρέπονται? Το ανέβασμα του τραπεζιού ας πούμε. Μπορώ να πηδάω και να τρέχω όταν θέλω για να αμυνθώ?

_ Όλα επιτρέπονται εδώ μέσα σαν άμυνα. Αλλά να σας μιλάω και εγώ στον ενικό? Τι λες Σάμμερ? Θα τα καταφέρεις? Και μην με βλέπεις σαν γυναίκα αλλά σαν θύτη σου. Θα με κοιτάς με σκοπό να με νικήσεις. Να ξέρεις πως θα υποφέρεις μαζί μου. Μπορεί να είμαι γυναίκα αλλά όταν κρατάω ξίφος γίνομαι άντρας. Πιάσε αυτό το σπαθί…

Μου το πετάξει στον αέρα προς το μέρος μου. Προσπαθώ να το αποφύγω δήθεν φοβισμένος. Με κοιτάζει πιο άγρια με το βλέμμα της. Μου πετάξει και το δεύτερο. Πηδάω πάνω στο τραπέζι. Την κοιτάζω φοβισμένα. Είναι πολύ ψύχραιμη και επιβλητική. Έχει μεταμορφωθεί και δείχνει αλλιώτικη. Έχει βάλει πείσμα να με μάθει ξιφομαχία και μάλιστα πολύ γρήγορα αλλά προτιμώ το ρόλο του άσχετου και φοβισμένου. Μαζεύει και τα δυο σπαθιά με αργές κινήσεις. Με κοιτάζει με βλέμμα άγριο. Της χαμογελάω δειλά και αδέξια δείχνοντας φόβο. Αυτή τη φορά μου πετάξει και τα δυό σπαθιά απότομα. Έχει βάλει σκοπό να με καθαρίσει μου φαίνεται. Έμπλεξα μαζί της. Το ένα σπαθί  έρχεται προς το μέρος μου. Είναι καιρός να το πιάσω στον αέρα. Το χόντρυνε το παιχνίδι η κυρία.  Το πιάνω από την λαβή και το κρατάω σταθερά. Την κοιτάζω δήθεν με απορία. Της δείχνω με το βλέμμα μου πως έγινε τυχαία αυτή η κίνηση μου. Δεν πτοείται. Αρπάζει το άλλο σπαθί. Μου επιτίθεται. Τώρα αρχίζει η παράσταση. Πρέπει να αμυνθώ αλλά αμύνομαι άθλια. Με το δεύτερο χτύπημα της μου φεύγει το σπαθί μου από τα χέρια και μου καρφώνει την μύτη του σπαθιού της στα γεννητικά μου όργανα.

_ Σάμμερ μου μάλλον κάνεις πως παίζεις αλλά εγώ δεν παίζω. Δείξε μου τον πραγματικό σου εαυτό. Δεν πιστεύω πως  είσαι άσχετος από σπαθιά. Θα μπορούσες να κοροϊδέψεις οποιονδήποτε εκτός από μένα. Τι λες? Θα πολεμήσεις σαν άντρας?

Την κοιτάζω και της χαμογελάω. Η σειρά μου τώρα.

_ Θες να μονομαχήσουμε  πραγματικά? Με τι έπαθλο? Ο νικητής παίρνει αυτό που θέλει. Τι λες? Παίζεις μια ρομαντική βραδιά μαζί μου? Τι έχεις να χάσεις?  Είσαι δάσκαλος στο σπαθί και εγώ είμαι καλός τις νύχτες. Τι λες? Ρισκάρεις?

_ Μμμμμ. Καλά το είχα καταλάβει με την πρώτη ματιά πως έχεις εμπειρίες και  δέχομαι το στοίχημα. Δεν έχω χάσει ποτέ σε ξιφομαχία παρά μόνο από το ναύαρχο Γουίλσον. Είναι πραγματικά ένας θεός στο ξίφος και… Σάμμερ μου θα σε απολαύσω τώρα. Πιάσε το σπαθί.

Επιτέλους. Ήρθε η ώρα αλλά θα υποφέρει μαζί μου. Πάντα μου άρεσε να χορεύω. Θα το διασκεδάσω. Παίρνουμε στάσεις προς μονομαχία. Την κοιτάζω στα μάτια. Της χαμογελάω και πάλι. Την προκαλώ. Περιμένει την κίνηση μου. Κατεβάζω το σπαθί μου. Εκπλήσσεται. Τη φιλάω. Ξαναεκπλήσσεται. Δεν το περίμενε αυτό από μένα. Αυτό ήταν. Αρχίζει η μάχη. Μου επιτίθεται πλέον με ορμή. Αμύνομαι και την παίζω συνάμα με το βλέμμα μου. Είναι έξαλλη αλλά μάχεται μαζί μου ενστικτωδώς. Μου αρέσει που μονομαχώ μαζί της. Θέλω να μάθω τις κινήσεις της. Μου θυμίζουν αυτές του ναύαρχου Γουίλσον σε μια πειρατική εκστρατεία μου, το καράβι του βυθίστηκε όταν ξιφομαχούσα μαζί του αλλά δεν τον ένοιαζε καθόλου που βούλιαξε το καράβι του γιατί απολάμβανε το παιχνίδι με τα σπαθιά μας. Η παρτίδα αυτή μαζί του δεν τελείωσε μεταξύ μας, έπρεπε να φύγω με το καράβι μου και. Ήξερα πως μια γαλέρα μας πλησίαζε, ήξερα επίσης να τον χαιρετήσω με τιμή, ήξερε και αυτός πως ευχαρίστως θα μου χάριζε μια ακόμα παρτίδα τιμής μεταξύ μας. Αφέθηκα με τις σκέψεις μου με τον ναύαρχο και το εκμεταλλεύτηκε η Μάρτζορυ. Με μια απρόσμενη κίνηση της με αφοπλίζει στο τέλος. Είμαι στον τοίχο κολλημένος και το σπαθί της σημαδεύει το λαιμό μου. Είμαι έτοιμος προς σφαγή. Το πρόσωπο της είναι πολύ κοντά με το δικό μου και ανασαίνει πολύ γρήγορα. Η έκφραση της δείχνει επιμονή. Η ανάσα της είναι πολύ κοντά στα χείλη μου. Την κοιτάζω στα μάτια. Περιμένω την κίνηση της. Δεν ξέρει όμως να αντιδράσει. Τη φιλάω. Πιάνω το σπαθί της απότομα και την αφοπλίζω. Την αγκαλιάζω. Τη φιλάω ξανά και ξανά και πιο παθιασμένα. Έχει κλείσει τα μάτια της και είναι πλέον υποταγμένη. Μικροί αναστεναγμοί ξεφεύγουν από τα χείλη της. Μου αρέσει πολύ αυτή η κυρία. Με δίδαξε πολύ όμορφα. Σταματάω να την φιλάω. Συνέρχεται και με κοιτάζει. Δείχνει αλλιώτικη. Είναι πλέον γυναίκα και όχι μονομάχος. Της χαμογελώ με τη σειρά μου. Απομακρύνεται από δίπλα μου λέγοντας μου.

_ Σάμμερ με έπαιξες η σε έπαιξα? Με δίδαξες η σε δίδαξα? Τι παιχνίδι έκανες? Ποιος είσαι πραγματικά?  

_ Μάρτζορυ με δίδαξες και με έπαιξες ταυτόχρονα αλλά σε απόλαυσα. Έζησα μαζί σου το πιο όμορφο μάθημα αλλά πως κατάλαβες πως ξέρω από σπαθιά? Που προδόθηκα?

_ Ξεχωρίζεις Σάμμερ απλά. Τα χέρια σου μπορεί να δείχνουν όμορφα  αλλά ο τρόπος που μιλάς και κοιτάζεις τον άλλον δεν δείχνουν άτομο που δεν έχει εμπειρίες ή φοβίες. Το λάθος σου ήταν που τόλμησες να με φιλήσεις πριν την μονομαχία. Εκεί σιγουρεύτηκα πως ξέρεις να ρισκάρεις, άρα ξέρεις από σπαθιά και μάλιστα σε μερικά κόλπα μου θύμισες τον ναύαρχο Γουίλσον. Αν τον συναντήσεις ποτέ και μονομαχήσεις μαζί του θα διαπιστώσεις  πόσο καλός είναι. Σίγουρα θα είναι στο παλάτι της βασίλισσας όταν γίνει χορός προς τιμή της. Όμως γιατί παραδόθηκες μετά από λίγη ώρα?  

_ Προτίμησα το φιλί σου και όχι τον χορό σου με τα σπαθιά.
Μου αρέσεις σαν ύφος γυναίκας. Είσαι δυναμική και όμορφη. Προτιμώ να ασχολούμαι μαζί σου παρά να μονομαχώ. Ίσως μια μέρα μάθεις ποιος είμαι πραγματικά αλλά μην πεις σε κανένα πως ξέρω από σπαθιά. Δεν είμαι και πολύ καλός άλλωστε. Δεν θα ήθελα ποτέ να τα βάλω με αυτόν τον ναύαρχο Γουίλσον. Θα χάσω σίγουρα από λίγες κινήσεις του και θα ρεζιλευτώ στα μάτια της βασίλισσας.

_ Όντως είσαι λίγο μυστηριώδης Σάμμερ. Σε συμπάθησα από την αρχή αλλά ποιος είναι ο σκοπός  σου? Που θέλεις να φτάσεις?

_ Να προσεγγίσω ένα παραμύθι θέλω Μάρτζορυ και να το ζήσω πραγματικά αλλά άστο καλυτέρα. Έχασα και την μονομαχία μαζί σου. Αν ήμουν καλύτερος στο σπαθί ίσως να ζούσαμε ένα όμορφο ρομαντικό όνειρο. Έχασα όμως.

_ Ποιος σου είπε πως έχασες? Και ποιος σου είπε  πως δεν θέλω και εγώ να το ζήσω αυτό το ίδιο ρομαντικό όνειρο? Μπορεί να είναι Αγγλία εδώ αλλά είναι καλοκαίρι. Μπορεί να έχει ομίχλη αλλά έχει και κάτι υπέροχες βραδιές. Αλήθεια, μέσα στο μυαλό σου πως φαντάζουν ι οι ρομαντικές βραδιές? Θα σε διδάξω την τέχνη του σπαθιού και εσύ τις ρομαντικές νύχτες. Τι λες Σάμμερ?

Την κοιτάζω. Είναι ειλικρινής μαζί μου και αυτό μου αρέσει πολύ. Την θέλω απόψε. Θέλω άτομα με προσωπικότητα δίπλα μου και τα έχει σχεδόν όλα επάνω της. Όμως δεν θα της τα χαρίσω όλα. Τη βασίλισσα θέλω σαν επιθυμία μου και το έχω βάλει σα σκοπό. Από πειρατής θα μεταμορφωθώ σε αριστοκράτη για να την κερδίσω.

_ Μου αρέσει ο τρόπος που μου μιλάς. Αξίζεις ένα καλοκαιρινό όνειρο. Ένα πραγματικό summer dream. Θα το μοιραστούμε. Θα το ήθελα πολύ αλλά μετά τίποτα παραπάνω. Σε μερικές μέρες θα ξαναγυρίσω στην ρουτίνα μου. Δεν θέλω να περιμένεις κάτι από μένα, όπως και εσύ το ίδιο. Σε ευχαριστώ για το υπέροχο μάθημα.

_ Ήσουν υπέροχη σε όλα Μάρτζορυ. Τα λέμε το βράδυ. Σε περιμένω.

_ Και εσύ ήσουν καλός μαθητής. Τα λέμε το βράδυ. Δική μας αυτή η καλοκαιρινή νύχτα και θα μείνει μεταξύ μας. Μη προδώσεις ποτέ το μυστικό μας, μου το υπόσχεσαι πειρατή;

Της χαμογελάω. Με πιστεύει. Μαζεύει τα ξίφη της και είναι έτοιμη να αποχωρήσει. Με κοιτάζει στα μάτια με άλλο ύφος. Την πλησιάζω και  της δίνω ακόμα ένα φιλί. Ανταποδίδει. Με περιμένει πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να προσεγγίσω τη βασίλισσα αλλά θα τα καταφέρω. Και έχει μια τόσο όμορφη καλοκαιρινή βραδιά απόψε και την θέλω τη βασίλισσα των σπαθιών. Την εμπιστεύομαι και με εμπιστεύεται. Βασίλισσα δεν βιάζομαι. Περίμενε με.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου